Online konferencia vezetés közben

2022-08-10 16:36:00

Online konferencia vezetés közben: óriási lehetőség vagy veszélyes funkció?

A COVID időszakában annak is meg kellett barátkoznia az online eszközök használatával, akik egyébként nem kedvelik ezeket a módszereket, és most már látjuk, hogy ezen periódus számos hozadéka tartósan beépült a hétköznapokba.

Az egyik ilyen változás a megbeszélések terén jelentkezik: a személyes jelenlét már egyre több esetben mellőzhető, ugyanis kiválóan lehet helyettesíteni ezeket egy online (video)hívással.

Ezt támogatandó megjelent már az első olyan autó, mely lehetővé teszi a Microsoft Teams telekonferenciákon való részvételt, tehát szó szerint bárhonnan becsatlakozhatunk egy-egy megbeszélésre.

Ez alapvetően egy pozitív dolog, ugyanis rengeteg új kaput megnyit, de tényleg minden helyzetben okos döntés videókonferencián részt venni?

Cikkünkben ezt a kérdést járjuk körbe!

Telekonferencia-kompatibilis autó a Lynk & Co-tól

A távmegbeszélésekre való igényt és az ebben rejlő lehetőségeket látta meg a Lynk & Co, amely az első telekonferencia-kompatibilis autót legyártotta.

A vállalat egyébként is élen jár az online jelenlét támogatásában, így nem meglepő, hogy az ő járművük fedélzeti multimédiás rendszerébe integrálva találjuk meg először a Microsoft Teams applikációt, mely lehetőséget ad rá, hogy bárhonnan becsatlakozzunk egy üzleti megbeszélésbe.

Természetesen törekedtek rá, hogy biztonságos legyen a menet közbeni csevej, ugyanis csak az audio kapcsolatot támogatja a rendszer, videóhívás indítására és fogadására nincs lehetőség.

Konferencia menet közben: tényleg annyira jó ötlet?

Elsőre fantasztikusan hangozhat az elgondolás, miszerint már egyáltalán nem kell helyhez kötve végezni a munkánkat, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy óvatosan kell bánni az ilyen lehetőségekkel.

Nem véletlen, hogy a telefonálás sem megengedett vezetés közben, és ennek nem csak a mobilkészülék kézben tartása az egyetlen oka.

A hívások fogadása és indítása még egy jól megtervezett multimédiás rendszer esetén is elvonja a figyelmünket némileg a vezetésről, és ugyanez a helyzet az online konferenciával is.

Az üzleti teendőkön történő agyalás elveszi a fókuszt az úton történő dolgokról, ami könnyen balesetveszélyes helyzetekhez vezethet.

A forgalomban sokszor másodpercek döntenek arról, hogy egy kritikus szituációból baleset lesz-e, és az erre történő reagálásban nem lesz barátunk egy éppen zajló munkahelyi megbeszélés.

A biztonság az első

Cégünk filozófiájában előkelő helyen szerepel a biztonság, és ezt nem csak az abroncsok terén képviseljük.

Bár csodás dolog, hogy így fejlődik a technika, érdemes helyén kezelni ezeket a lehetőségeket, és nem természetesnek venni, hogy menet közben veszünk részt az ilyen megbeszéléseken.

Vigyázz magadra és a közlekedésben résztvevőkre!

Ne feledd, a biztonság alapkelléke a megfelelő gumiabroncs is, melyet webáruházunkban könnyedén beszerezhetsz.

Kínálatunkban téli és nyári gumikat is találsz, továbbá a hazánkban elérhető márkák széles palettájáról válogathatsz.

Csak írd be a keresőbe az abroncs paramétereit, és már látni is fogod a lehetőségeket!