NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?

Michelin: ebben más egy prémium autógumi

2021.09.05. 10:12


A Michelin autógumi híre valószínűleg hozzád is eljutott már. Te tudod, miben másabb egy prémium márka, mint társai? Mitől vált ilyen sikeressé? Cikkünk erre keresi a választ.

Michelin: ebben más egy prémium autógumi

A Michelin név hallatán még azoknak is a szeme előtt van egy kép, akik nem kifejezetten autófanatikusok, ugyanis a híres Michelin bábura mindenki könnyen felfigyel.

Mi hozta meg a Michelin sikerét: a jó marketing, vagy más áll a háttérben?

Csak a Formula 1 versenyzőknek éri meg Michelin gumit használni? 

Ezekre a kérdésekre keressük most a választ. 

Bibendum, a 120 éves „Michelin-bábu” 

A Michelin egyáltalán nem egy fiatal cég: már 1889-ben megkezdte működését. 

Kezdetben az emberek még érdeklődve figyelték a munkájukat, ugyanis nem volt kifejezetten elterjedt cégük gyártmánya.

Emiatt döntöttek úgy, hogy az 1894-es lyon-i gyarmati- és világkiállításon egyedi eszközzel mutatják be a cserélhető autógumit: hatalmas tornyokat építettek az abroncsokból. 

Az építményt szemlélve ismerték fel, hogy csupán két kéz hiányozna ahhoz, hogy emberszerűen nézzen ki az alkotásuk: így született meg Bibendum, akinek a nevét egy Horatius idézet ihlette.

Azóta a kedves bábut a világ minden táján megismerték és a biztonság fogalmával kapcsolták össze, ami nem csak az ötletes kinézetnek, hanem a Michelin cég kiválóságának is köszönhető. 

Michelin és a prémium minőség

A Michelin gyár gumiabroncsai egyértelműen a prémium kategóriába sorolhatóak, sőt, azon belül is letaszíthatatlanok a dobogóról. 

Ez az évszázadokon átnyúló siker azonban nem a marketingben, hanem abban rejlik, hogy a Michelin egyesíti az innovációt, a biztonságot és a teljesítményt.

Mit tud egy prémium autógumi?

Ha vásároltál már autógumit, akkor biztosan szembesültél vele, hogy két különböző gyártó abroncsa rendelkezhet ugyanazokkal a paraméterekkel papíron, mégis lehet eltérő az áruk. 

Mitől lehet ez? 

A kérdés a Michelin számára oly fontos minőségben rejlik: bár paraméterek szerint egyforma a két abroncs, a gyártáshoz használt technológia és a felhasznált anyagok eltérőek lehetnek. 

Ez pedig nagyon sokat befolyásol, hiszen a gumik tapadását nem csak a mintázat és a lamellák határozzák meg, hanem maga a gumikeverék is. 

Lehet spórolni, lehet olcsóbb gumit vásárolni, de az sem élettartamban, sem tapadásban nem lesz olyan, mint felsőkategóriás társa.

Ez pontosan olyan, mintha a Coca Cola receptjéről beszélgetnénk: lehet gyártani kóla ízű italokat, de soha nem kapjuk meg az eredeti Coca Cola ízt, ha nem a féltve őrzött recept szerint járunk el.

Michelin gumi Neked is!

Egy jó gumi nem luxus, hanem a biztonságod alapja!

A Michelin termékeiben garantáltan megbízhatsz ilyen téren: számos méretben, kategóriában készítenek abroncsokat, sikerük is ebben rejlik: különbségtétel nélkül, minden Michelin gumit használó sofőrnek ugyanazt a komfortot és biztonságot akarják nyújtani. 

Ha bizonytalan lennél, hogy milyen gumiabroncsot válassz, hozzánk bátran fordulhatsz, ugyanis nekünk szívügyünk, hogy a legjobb döntés meghozatalához megadjunk Neked minden segítséget!


Miért mi?
 • Ingyenes kiszállítás másnapra az ország egész területén
  Amennyiben legalább 4 gumiabroncsot rendel, délig leadott rendelését a következő munkanapon megkapja
 • Főszezonban (minden év március 11-május15.-ig és október 10.-december 31.-ig) a  futárszolgálatok "extrém terhelése" esetén 4-5 munkanap alatt tudják kiszállítani a megrendelt gumikat. Kérjük ennek figyelembe vételét a rendelés leadásakor
 • Vegye át személyesen 
  átvételi pontunkon
 • 100% magyar cég vagyunk, 19 éve gumiszereléssel és értékesítéssel foglalkozunk
  így magyar áfás számlát (27 %)állítunk ki minden eladásról
 • 30.000 féle abroncs 
  személy, kisteher, teher, motor gumi, felnik
 • Pénzvisszafizetési garancia 
  ha mégsem elégedett a vásárlással
Átvételi pontok
Átvételi pontok

A megrendelt abroncsokat felszereltetheti az ország számos gumiszervizében.

 • 3529 Miskolc Soltész Nagy Kálmán u 37