Ismerd meg közelebbről a Hankook Tire abroncsait!

2021-07-19 16:00:00

Ismerd meg közelebbről a Hankook Tire abroncsait!

A Hankook Tire kétségtelenül az emberek egyik nagy kedvence, ha gumiabroncsokról van szó.

A vállalatot 80 évvel ezelőtt alapították, 1941-ben – az akkor még egységes – Koreában.

Székhelye a mai Dél-Korea területén, Szöulban található.

A cég történetét végignézve egyértelműen látszik, hogy dinamikusan fejlődött az elmúlt évtizedek során, és napjainkban eljutottak oda, hogy a radiál gumijukat az egyik legjobb, legmegbízhatóbb abroncsnak tartják.

De minek is köszönheti a Hankook, hogy mára a világ egyik leghíresebb és legkedveltebb gumiabroncs gyártója lett?

Hogyan érték ezt el?

A Hankook Tire fejlődése

A cég történetébe túlzottan mélyen nem érdemes belemenni, azonban azt fontos megemlíteni, hogy Korea felosztását követően Dél-Korea gazdasági fejlődése az 50-es, 60-as években indult be igazán, ami természetesen hatással volt a gumiabroncs piacra is.

A globalizációnak köszönhetően pedig képesek voltak betörni az európai, illetve az amerikai piacra is, olyannyira, hogy a 2000-es évek elején partneri kapcsolatot alakítottak ki a Michelinnel.

A Michelinnek közel 10%-os részesedése volt a cégben, ám ezt 8 év partnerség után több száz millió dollárért eladták.

Összességében a felek úgy ítélték meg, hogy nem volt eredményes az együttműködés, és bár ez ideiglenesen befolyásolta a Hankook piaci értékét, szerencsére hosszútávon nem viselte meg a vállalatot.

Vitathatatlan szakértelem

A Hankook Tire eredményei tipikus példái annak, hogy hogyan lehet behozni a több mint 100-130 éves tapasztalattal rendelkező cégekkel szembeni lemaradást és hátrányt.

A 80 éves piaci jelenlét ebben a szegmensben nem számít kiemelkedőnek, de a vállalat mégis képes volt olyan szintű fejlődést végrehajtani, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy példátlan teljesítmény, nehezen megismételhető és nem igazán volt erre korábban precedens az abroncspiacon.

Kijelenthetjük, hogy viszonylag rövid idő alatt vált elismert és nem utolsó sorban közkedvelt márkává.

Hosszú ideig az alsó-középkategóriát képviselték abroncsaik, azonban mára már szinte prémium kategória lett.

A Hankook abroncsok népszerűségének titka

Ezek az abroncsok tehát még egyelőre az olcsóbb árkategóriába esnek, de annak is a felső határait súrolják, ám ugyanakkor rendkívül jó minőségűek – ezért is van meg bőven az esélye annak, hogy a Hankook is betörhet a prémium kategóriás abroncsok piacára.

De miért szeretik még az emberek a Hankook gumikat?

A jó ár-érték arány mellett fontos még, hogy az egyik legcsendesebb abroncsokról van szó, illetve a gördülési ellenállása is kiváló.

Emellett pedig, az autóssportban is erősen jelen vannak, kifejezetten a rallyzásban.

Ezen a téren is folyamatosak a fejlesztések, illetve, az sem elhanyagolható, hogy a sportban való jelenlétük jelentősen növelte a márka presztízsét.

Webshopunkban is megtalálhatod a Hankook abroncsait!

Ha Te is szeretnél olyan minőségi gumikat, amiket a világ kedvencei közé tartozó Hankook gyárt, keresd fel webshopunkat, hidd el, nem fogsz csalódni benne!