Érdemes jelenleg autót vásárolni?

2022-12-21 08:56:00

Érdemes jelenleg autót vásárolni?

Egy új autó vásárlása mindig izgalmas, pláne, ha szalonautóban gondolkozik az ember.

Manapság azonban egyre gyakrabban hallani a vadonatúj autók ellen szóló érveket, és a várakozási idő is gyakran nyúlik extrém hosszúra mostanában.

Van értelme jelen helyzetben autót vásárolni?

Mi alapján döntsük el, hogy szalonból vagy a használtautó piacról hozzuk haza az új kocsit?

Cikkünkben áttekintjük a különféle érveket és nézőpontokat, hogy a segítségedre legyünk a döntésben!

Szalonautó: pro és kontra

Az autókereskedések vadonatúj autóinál csábítóbb aligha létezik: csodálatos, dizájnos formák, divatos kialakítású járművek, melyet pontosan oly módon szerelnek majd fel, ahogy mi szeretnénk.

Mi lehetünk azok, akik az első kilométereket megteszik az álomautóval, melynek garantáltan nincsen műszaki gondja és a legmodernebb technikával szerelték fel.

Ezzel a csodás történettel csupán két gond van: az egyik, hogy hónapokat – mostanság akár egy-egy évet is – kell várni, míg megérkezik az új autónk, a másik pedig az, hogy amint kigördül a szalonból, máris kevesebbet ér, mint amennyiért vásároltuk.

Megéri vajon a rengeteg várakozást és magas vételárat egy új kocsi?

Megváltozott a használt autók piaca

Tekintettel arra, hogy mostanában a korábbiaktól jóval többet kell várni egy új autóra, fellendült a kereslet a használt járművek iránt.

A növekvő kereslet viszont az árakra is hatással van: érezhető mértékben növekedtek az eladási árak.

Az autók másodkézből történő vásárlásában egyébként is van némi rizikó – hiszen nem tudhatjuk, hogy nincs-e valamilyen rejtett hibája a kocsinak -, továbbá a felszereltség sem módosítható, ám eddig ezeket a hátrányokat ellensúlyozta a jutányos ár.

Megéri ilyen sokat fizetni egy használt járműért, mely nem is biztos, hogy tökéletesen passzol az elképzelésekhez, és még lehet, hogy utólag is kell majd költenünk?

Mi tévők legyünk?

Természetesen univerzális tanácsot nem lehet ebben a témában sem adni, egy dolog azonban biztos: az átlagember életében az autó egy eszköz, mely könnyebbé teszi a munkavégzést vagy a hétköznapi teendőket.

Ebből kiindulva, ha valami oknál fogva muszáj lecserélni a meglévő járművünket, akkor felesleges elemezgetni az éppen aktuális autópiaci helyzetet, hiszen nincsen befolyásunk rá, hogy éppen drágulnak-e az autók.

Ha mindenképp szükséges beszerezni egy autót, arra érdemes törekedni, hogy az igényeinknek megfelelő típust találjunk, és hogy ár-érték arányban is rendben legyen a választott kocsi.

Ha ezt az elvet tartjuk szem előtt, akkor nem lényeges, hogy mennyit kell várni egy új autóra, és az sem, mennyit változott a piac 1-2 évvel ezelőtthöz képest.

Arra koncentráljunk, amire van ráhatásunk, és mérjük fel alaposan, mik az igényeink.

Ezek alapján biztosan meglesz a válasz arra, hogy belefogjunk-e a vásárlásba, és ha igen, akkor merre érdemes indulnunk.

Autós kiegészítők a Gumidiszkontnál

Akár új, akár meglévő autóról van szó: egy jó abroncs alapkellék!

Mi, a gumidiszkont.hu-nál törekszünk rá, hogy bármilyen típusú járműre biztosítani tudjuk a megfelelő gumikat, melyekre könnyedén rá is tudsz keresni az oldal tetején lévő kereső segítségével.

Rendeld meg az otthonod kényelméből a tökéletes abroncsot!