Amit nem tudtál a gumiabroncs árakról

2021-06-29 12:03:00

Amit nem tudtál a gumiabroncs árakról

A gumiabroncs piacon is megfigyelhető, hogy vannak olcsóbb, illetve drágább gumik; ahogyan alapesetben is, úgy a márka egyben az ár pozicionálásában is szerepet játszik itt is.

Azonban más termékekkel ellentétben itt nem igazán van érvényben az a jelenség, miszerint a drágább, prémium kategóriás abroncsok túlárazottak lennének, és nem képviselik azt a minőséget, amiért megérné a nagyobb anyagi ráfordítást.

Elég sok gyártónál megfigyelhető, hogy a márkáikat igyekeznek egyre feljebb és feljebb pozícionálni, amihez viszont általában szükséges megvásárolniuk egy kisebb gumis céget is, ami a gyártó budget kategóriájú abroncsait adja majd.

Hogy jobban el tudj igazodni, most megnézzük, hogy melyek azok az abroncsok, azok a márkák, amikben feltétel nélkül megbízhatsz!

Vajon melyik a legjobb gumiabroncs márka?

Bátran kijelenthetjük, hogy az egyik legnépszerűbb gumiabroncsgyártó a Michelin.

Személyes vélemény alapján pedig azt mondanám, hogy a legjobb: minőségben teljes mértékben hozza azt, amit egy gumiabroncstól elvár az ember.

Bár való igaz, hogy az egyik legdrágább – és sokszor ténylegesen a legdrágább – abroncsnak számít, de futásteljesítményben, menet- és zajkomfortban a legjobb a piacon.

Tény, hogy a francia autóiparral szemben sokaknak ellenérzéseik vannak, de ez ne riasszon el attól, hogy Michelin gumikat vásárolj!

Ha valódi prémium minőségű abroncsot szeretnél, ami valóban megéri az árát, akkor mindenképpen érdemes elgondolkozni ezeken az abroncsokon.

Mi a megoldás, ha túl drágának tartod a prémium abroncsokat?

Mivel mindenkinek egyedi igényei és preferenciái vannak, így természetes, hogy sokan keresik az olcsóbb, ugyanakkor kiváló minőségű abroncsokat is.

Szerencsére vannak olyan gyártók, amik jó alternatívák lehetnek azok számára, akik prémium közeli minőséget keresnek, de olcsóbban.

Ár-érték arányban jó választás lehet például a Hankook, vagy a Maxxis.

De ugyanígy jók lehetnek, és rendkívül népszerűek is például a különböző feltörekvő japán, illetve dél-koreai gumiabroncsok is.

Ezekről elmondható, hogy nagyon jó minőségűek, jó áron is vannak, ugyanakkor utóbbi ára egyre inkább emelkedni látszik.

Mi befolyásolja a gumiabroncsok árait?

A gumiabroncs árakat természetesen befolyásolja a gyártó; az ár meghatározását az anyacég végzi alapvetően, de nem zárható ki teljesen az sem, hogy a regionális importőr, vagyis az országot ellátó cég is módosít rajtuk.

Ami azért okozhat némi fejtörést, mert például, már egy 10%-os eltérés is jelentős mértékben befolyásolhatja a piaci pozícióját az adott abroncsnak.

Emellett természetesen, az is hatással van az árakra, hogy mekkora méretű abroncsokról beszélünk.

Így válaszd ki a számodra megfelelő gumiabroncsot!

Amit mindenképpen javasolni tudunk, hogy semmiképp se vásárolj olyan abroncsot, aminek nem olvastál utána, de olyat sem, ami túl olcsó!

Természetes, hogy mindenki keresi a leginkább pénztárca kímélő megoldásokat, de abroncs vásárlásnál ne ez legyen a szempont!

A saját, és a többi közlekedő biztonsága érdekében rendkívül fontos, hogy megbízható és jó minőségű gumikkal közlekedj.

Nézz szét webshopunkban, ahol csak prémium, illetve kiváló minőségű abroncsokat fogsz találni!